Je to můj život a moje rozhodnutí.
Nikoho z vás nenavádím k hubnutí a hladovění.

Blog už není proana. Neruším ho, aby pro mě zůstal poučením, kam už nechci zajít.
Budu přidávat články o cvičení, sportu, zdravém jídle, ...

Články přidané v 10:00 jsou přednastavené.

Falešná rýže po čínsku

23. března 2010 v 23:00 |  Saláty a zdravé recepty
Ingredience
• 1 květák (menší očištěný a nastrouhaný na jemném struhadle)
• 3 lžíce olivového oleje
• 3 jarní cibulky (rozdělené na jejich bílé a zelené části - očištěné a nakrájené na tenká kolečka)
• ½ červené papriky (omyté; zbavené semínek a nakrájené na drobné kostičky)
• 1 stroužek česneku (oloupaný a drobně nakrájený)
• 1 lžička zázvoru (oloupaného a jemně nastrouhaného)
• 3 lžíce sójové omáčky
• 3 vejce
• 1 ½ lžičky soli
• ½ lžičky mletého černého pepře

Návod k přípravě
Ve větší pánvi rozehřejeme olej a zpěníme bílou část jarní cibulky s česnekem (3 minuty). Přidáme nastrouhaný květák, osolíme, přikryjeme poklicí a dusíme 3-5 minut. Přidáme sójovou omáčku, zázvor, zelenou část jarní cibulky, papriku a podusíme asi 2 minuty. Falešnou rýži dáme uvnitř pánve na jednu stranu, druhou zakápneme olejem, vyťukneme vejce, promícháme, až se nám z nich udělá vaječina, kterou smícháme dohromady s "rýží". Ihned podáváme.


Moje poznámka: Jídlo opravdu vypadá jako rýže. Výborně chutná, rychle zasytí a obsahuje jen minimum tuků... Určitě si pochutnáte!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 mynewbestfriendana mynewbestfriendana | Web | 24. března 2010 v 6:12 | Reagovat

někdy vyzkouším:)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama